Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 szál kolbász
- 4 tojás
- 1 fej
- hagyma
- 5 dl tejföl
- sajt
- só, szerecsendió.
A burgonyát és a tojást megfőzöm, hagyom kihűllni. A tál aljára egy sor burgonyát, egy sor karikára vágott hagymát teszek, meglocsolom tejföllel. Egy sor kolbász, egy sor burgonya, egy sor tojás, tejföl… és így tovább a tetejére burgonya kerüljön. Szerecsendiót reszelek rá, tejföllel locsolom, sajtot reszelek rá és 20 percre 180°-on a sütőbe teszem.
Az én "hangyámnak" — és gondolom sokaknak — így túlságosan hagymás, így javaslom, előtte a hagymát üvegesre párolni.
1 megjegyzés:
Épp a múlt hétvégén csináltam, és írtam le.
De csak már mikor kész volt, utána kaptam a sajtos ötletet. Legközelebb úgy csinálom.
Megjegyzés küldése