Az én kis "hangyám" a minap csokit akart enni. Mindenáron. De az mégsem járja, hogy elmajszoljunk egy tábla akármilyent. Így valahogy úgy alakult, hogy nekiláttam valami finomságot gyártani. Hogy, miért én, már nem emlékszem. [...] Persze, eszembe jutott; én voltam az a meggondolatlan aki azt mondta, hogy ne álljon neki a sütinek, mert nem fogunk enni. Aztán persze, hogy kerülgetni kezdtem a hűtőt, amikor eljött az ideje. Így nem volt mese, nekiláttam. Mint általában a nem szakmabeli, sütni főzni tudó férfi én sem foglalkoztam az édességekkel. Ki tudja mi a valódi oka? Én nem.
Kérem szépen itt rend van. A Családi Szakácskönyv 124. receptje (ami az Australian Good Taste 2004 októberi számának 96. oldaláról származik) alapján készült:
- ½ csésze kakaópór
80200 ml forró víz- 2 tk instant kávé
- ½ csésze cukor
10050 gr. mandulaliszt (és 50 gr. sima liszt)- 3 tojás
- vaj, búzadara a tepsihez
A csokitorta finom, omlós, belül kicsit folyós , mint egy jó brownie, persze nem az.
Kedvesem szerint egy tömény csokis süti nem való jó kis öntet nélkül, így készített hozzá egyett:
- 50 gr. ricotta sajt
- 50 ml tejszín habbá keverve
- 2 ek cukor
- 2 tk vamília kivonat
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése