Ez pedig nem volt más, mint sült kacsacomb, vajon párolt körtés-almás-rózsaborsos mártással. Semmi fifika nem volt a receptben, néhány egyéb recept ihlette.
A hozzávalók:
2 szép kacsacomb
néhány ág friss majoranna
só
1 nagyobb érett vilmoskörte
2 kisebb alma
1 ek vaj
2 dl húsleves
0.5 dl konyak
2 ek rózsabors
A kacsacombokat megtisztítom, alaposan bedörzsölöm sóval, majd forró serpenyőben hirtelen pár perc alatt mindkét oldalukon pirosra sütöm. Egy tűzálló tálba teszem őket néhány ág friss majoranna és a serpenyőbe kisült zsiradék kíséretében, majd kb. 2 órán át 170 C-on lefedve sütöm.
Ez idő alatt a gyümölcsöket meghámozom, magházakat eltávolítom, majd nagyobb kockákra vágom őket. Egy kisebb serenyőben vajon párolom, míg kissé meg nem pirulnak a gyümölcsök. Ekkor ráöntöm a konyakot, flambírozom, majd felöntöm a húslevessel. Hozzáadom a rószaborsot és alacsony hőfokon a szaftot harmadára szotyogtatom. A második óra végén a kacsacombokra öntöm a körtés mártást, majd kb. 20 percig fedetlenül készre sütöm. Köretként fokhagymás bulgurt ettünk hozzá.
3 megjegyzés:
Jaj, az a pirog nagyon ízlett...Az olvasó meg tündéri, jó lenne, ha már írna is. És majd a fotókkal is lesz valami!
Khm, khm, azokat a háromszögecskéket hol rejtegettétek? Én még csak nem is találkoztam velük, ez nem igazság!!!
Olvasónak remélem nem lett izomláza a fotózásban való segítségnyújtástól! :)
Az olvasónál mosolygásilag célba értetek, itt ülök, ölemben a macskával és vigyorgok :] Izomláz nincs, lelkesedés van. Na de csak szép lassan, az se semmi, hogy kommentelek.
Gabojsza a padlizsánkrémed hatására 3 ember pillarebegtetve foglalta imába a neved, azért az én pirítósom se volt semmi :]
Az Olvasó
Megjegyzés küldése