3 kg birkahús - csontos és színhús vegyesen, lefaggyazva
3 fej közepes vöröshagyma kockázva
4 gerezd fokhagyma
4 babérlevél
2 ek zsír
1-1 piros- és fehérhúsú paprika apró kockákra vágva
3 ek fűszerpaprika
pár cseresznyepaprika
1 kisebb paradicsom
1 kg burgonya
1 kk bors
só
A vöröshagymát bográcsban kevés sóval zsíron üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a kockákra vágott fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Pár percig dinszteljük, majd hozzáadunk 2 ek fűszerpaprikát és a hús csontos részét. Kevés vízzel (vörösborral) felöntjük, majd kb. 1 órán át forraljuk. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst is, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Hozzáadunk egy újabb kanál fűszerpaprikát és néhány cseresznyepaprikát és körülbelül két órán át főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, végül belefőzünk úgy 1 kg-nyi hasábokra vágott burgonyát.
7 megjegyzés:
A nyálam is összefutott. Érzem az ízeket a számban.
egy pörkölt imádó
.....Jó....Bár még ezt így nem hallottam,..hogy a csontos részt előtte 1 -óráig főzzük,..és a krumplit meg bele, a végén,....de biztosan finom lehet így is.(egyszer ki fogom próbálni).....
Ha jol emlekszem apukam a bogyiszloi birkafozo technikat koveti, ott igy keszitik.
Ma van folyamatban a leírás szerint a pörkölt elkészítése.Én ezt a formát nem ismertem viszont hasonló módot igen.A lényeg,hogy gazdagodtam egy újabb nagyon tökéletes recepttel.Köszönöm.:Ádám
A szakács legfontosabb kelléke a DUGÓHÚZÓ!
Ez mar igaz! :)
Előre is köszönöm a receptet a birkapörkölt vagy jó vagy nagyon rossz de szombaton majd elmondom ez milyen lett.Az első az szuper lett 15 kg húsból készült mindenkinek jó főzést Udv Benő
Megjegyzés küldése