A hozzávalók:
10 dkg mandula, mogyoró, kesudió vegyesen
2 ek durvára tört kakaóbab
6 ek cukor
2 ek vaj
durvára őrölt chili
só
A cukrot egy kisebb serpenyőben egy evőkanálnyi vízzel mély aranysárgára karamellizáltam, majd hozzáadtam a vajat. Eközben összekevertem a magkeveréket a kakaóbabbal, durvaszemű sóval és jó néhány tekerésnyi chilivel. Mikor teljesen elolvadt a vaj belekevertem a fűszerezett magvakat. Pár percig kevergettem, hogy a karamell bevonja az összes magot, illetve, hogy szépen meg is piruljanak. Ezután kétféle módon porcióztam. Először nagyjából a feléből kiskanálnyi adagokat tettem sütőpapírra, majd további pár perc után és még egy kevés chilivel elkeverve a maradékot egyben öntöttem ki egy másik sütőpapírral bevont tányérra. Megjegyzem, a kiskanálnyi adagok is nagyon finomak voltak, de az egyben maradt, ami már brutálisan karamellizálódott, csípős...édes...sós...
3 megjegyzés:
Ha lennének szmájlik vagy mindenféle tetszésnyilvánító ábrák, akkor kitennék most ide egy nagy "ez igen!" jelet.
Ez igen, nagy ötlet!
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Meghajlás, köszönöm, köszönöm...
Megjegyzés küldése