Paradicsomos olajbogyós pulyka



Két estényi alig husis vacsi után Kicsicsaj elégedetten vetette rá magát a mai eledelre, ami némi egyezkedés után ez a jó kis színes, ízekben gazdag ragu lett. Kicsit brassóit akartam előszőr készíteni, aztán kitaláltuk, hogy olajbogyó is kerüljön bele, végül TS kedvéért paradicsom is, fűszerezésnek szurokfű. íme a recept:

0.5 kg pulyka apróhús
fél szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g fekete olajbogyó mag nélkül
3 közepes paradicsom nagyobb kockákra vágva
2 dl húsleves
0.5 dl fehérbor
olivaolaj
só, bors
1-2 ág friss szurokfű

A pulykahúst forró serpenyőben kevés olivaolajon hirtelen megpirítom, rádobom a vékony karikákra vágott pórét és a fokhagymát, majd felöntöm 2 dl húslevessel. Sóval, borssal, fehérborral ízesítem. Mikor újra szotyogni kezd hozzáadom az olajbogyót és a paradicsomot és egy-két ág friss szurokfüvet. Puhára párolom, majd fusilivel és friss szurokfűvel tálalom.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya