2 egész csirkecomb
2.5 dl erős zöldtea
kevés olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
só
10 dkg kesudió
2 csomag újhagyma
1 chili paprika
A combokat megtisztítottam, sóztam, majd nagyon kevés olivaolajon hirtelen megpirítottam. Aztán egy jénai tálba beleszeltem egy gerezd fokhagymát, rátettem a csirkét szaftostól és ráöntöttem egy jó bögrényi zöldteát. A húst lefedve 170 C-on puhára sütöttem, majd még tíz percig fedél nélkül pirítottam. Eközben egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítottam, majd félretettem. Az újhagymának csak a fehér részét és a zsenge zöld részét használtam fel. Tisztítás után a hagymákat kb. 5 cm-s darabokra vágtam, majd a darabokat hosszában kettévágtam. Egy evőkanálnyi olivaolajon kevés sóval fonnyasztottam, majd hozzákevertem a kesudiót és a megsült hús szaftjából egy kisebb evőkanálnyit. Pár perc alatt összeforraltam, majd csirkecombokra öntöttem. Megszórtam néhány karika friss chilivel és fokhagymás jázminrizst adtam mellé.
3 megjegyzés:
ez nagyon jól hangzik! mennyire volt erős/érezhető a zöld tea íze? én tegnap zölt teás kekszet sütöttem, este megírom, felteszem. a zölt teával füstölés nálam is rég óta szerepel a tervek között...
Nem volt brutalis, de szerintem nem is lett volna jo, ha zold izt erzek a csirke helyett. Inkabb csak az a van egy kis extra ize volt.
Ezt ki kell próbálnom :) Nagyon tetszik :)
Megjegyzés küldése