Megmondom: sehogy. Diszharmóniában vagyunk velük.
Nézzük a konkrét példát:
Kicsicsaj megbetegedett (persze péntek este lett köhögős, lázas, orrfújós) így a szombati reménykedés után ma reggel elvittük az ügyeletre. Hazaérve igencsak ebédidő közeledtével az én "hangyám" kiszagolta, hogy egyik szomszédunk hagymás húst készít.
(— husiiiiiii — mondja kicsicsaj)
— Cigánypecsenye — mondom.
A mi háztartásunkban nem szokott sem karaj, sem egyéb disznóhús lenni. Kedvesem nem igazán szereti a zsírban sült étel ízét. Fokhagyma azért mindig van :)
Így íme a recept:
- ½ kg pulykamell
- 2 fej vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 4 csík füstölt szalonna
- só
- étolaj
- pirospaprika
A vöröshagymát karikákra vágtam, sóztam és üvegesere dinszteltem, majd kiszedtem és egy tűzálló tál aljára helyeztem. a pulykamellet szeletekre vágtam. A fokhagymát kevés olajjal, sóval mozsárban pépesre kevertem. A szeleteket bekentem a péppel, majd a forró olajban megpirítottam, utána a hagymára halmoztam és 30 percig 180°-on sütöttem. Közben a szalonnacsíkokat bevagdostam, megpirítottam. Tálalásnál a szeletekre helyeztem a szalonnát, majd meszórtam pirospaprikával. Isteni quiche volt a köret.
Mi ez ha nem a cigánypecsenye változata?
UI.: Tudja valaki, hogy a Horváth Ilonában miért nincs benne a Cigánypecsenye?
UI.: Tudja valaki, hogy a Horváth Ilonában miért nincs benne a Cigánypecsenye?
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése