Hozzávalók:
70-80 dkg pulykamell
3 tojásfehérje
1.5 ek kukoricaliszt
2 csésze mogyoróolaj
néhány szál újhagyma
A citromszószhoz:
1 ek kukoricaliszt
3 citrom leve
Fél dl erős csirkehúsleves, vagy 1 leveskocka fél dl vízben elkeverve
2 ek méz
1 ek cukor
Előszőr a citromszószt készítettem el. Az egy evőkanálnyi kukoricalisztet elkevertem 2 ek hideg vízben egy szószos lábasban. Hozzáadtam a három citrom facsart levét, majd belemorzsoltam a leveskockát, hozzáadtam a vizet, a mézet és a cukrot. Az egészet kevergetve felforraltam, majd alacsony hőfokon 2 percig szotyogni hagytam, majd félretettem.
A pulykamellet vékony csíkokra vágtam. Egy tálban simára kevertem a tojásfehérjéket és a másfél kanál kukoricalisztet, majd beleforgattam a húst.
Innentől kezdve jött a sitty-sutty része: a wokot felforrósítottam, majd beleöntöttem a mogyoróolajat. Amikor az olaj is felforrósodott beledobtam a husit (egyszerre úgy nyolc csíkot) és mindkét oldalukon aranysárgára sütöttem. A kész husikat papírtörlőre gyűjtögettem. Amikor az összes hús elkészült az olajat kiöntöttem, de a wokot nem mostam el. így pont annyi olaj maradt benne, ami a hús és a szósz összekeveréséhez és sütéséhez elegendő. A tetejét megszórtam metélt újhagymával és rizstésztával tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése