Körtés, almás kacsacomb rózsaborssal



A tegnapi napom a tegnapi este jegyében telt, készültem a Gasztroblogger találkára. A másodikra, igaz nekünk az elsőre. Igazán kellemes kis este volt (köszönjük Ana), azt sajnálom, hogy ilyenkor valahogy olyan gyorsan degeszre evődöm. így volt most is, pedig annyi kóstolgatni való volt még. Nagy örömünkre szolgált, hogy ilyen kedvesen fogadtátok AZ OLVASÓT is (ahogy TS mamája nyugtázta, olvasó nélkül író sincs... ), akit persze az este hátralevő részében is buzdítottunk, hogy ha már főz, írjon is, fotókkal meg lesz valami. Szóval, a nagy készülődésben (pulykahusis pirogot készítettem, meg paradicsomos, mozarellás, bazsalikomos rétes háromszögecskéket, ezt sajna elfelejtettem lefotózni, de úgyis lesz még) megfeledkeztem az elmaradt bejegyzésről, illetve a hétfői ebédünkről...

Ez pedig nem volt más, mint sült kacsacomb, vajon párolt körtés-almás-rózsaborsos mártással. Semmi fifika nem volt a receptben, néhány egyéb recept ihlette.

A hozzávalók:
2 szép kacsacomb
néhány ág friss majoranna

1 nagyobb érett vilmoskörte
2 kisebb alma
1 ek vaj
2 dl húsleves
0.5 dl konyak
2 ek rózsabors

A kacsacombokat megtisztítom, alaposan bedörzsölöm sóval, majd forró serpenyőben hirtelen pár perc alatt mindkét oldalukon pirosra sütöm. Egy tűzálló tálba teszem őket néhány ág friss majoranna és a serpenyőbe kisült zsiradék kíséretében, majd kb. 2 órán át 170 C-on lefedve sütöm.
Ez idő alatt a gyümölcsöket meghámozom, magházakat eltávolítom, majd nagyobb kockákra vágom őket. Egy kisebb serenyőben vajon párolom, míg kissé meg nem pirulnak a gyümölcsök. Ekkor ráöntöm a konyakot, flambírozom, majd felöntöm a húslevessel. Hozzáadom a rószaborsot és alacsony hőfokon a szaftot harmadára szotyogtatom. A második óra végén a kacsacombokra öntöm a körtés mártást, majd kb. 20 percig fedetlenül készre sütöm. Köretként fokhagymás bulgurt ettünk hozzá.

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Jaj, az a pirog nagyon ízlett...Az olvasó meg tündéri, jó lenne, ha már írna is. És majd a fotókkal is lesz valami!

Zsuzsa írta...

Khm, khm, azokat a háromszögecskéket hol rejtegettétek? Én még csak nem is találkoztam velük, ez nem igazság!!!

Olvasónak remélem nem lett izomláza a fotózásban való segítségnyújtástól! :)

Névtelen írta...

Az olvasónál mosolygásilag célba értetek, itt ülök, ölemben a macskával és vigyorgok :] Izomláz nincs, lelkesedés van. Na de csak szép lassan, az se semmi, hogy kommentelek.
Gabojsza a padlizsánkrémed hatására 3 ember pillarebegtetve foglalta imába a neved, azért az én pirítósom se volt semmi :]

Az Olvasó

Copyright @ 2007-2009 lilahangya