Ez a recept valószínűleg Kaldenekker Györgytől származik, bár olyan régóta van benne a családi receptgyűjteményben (N°18), hogy az is lehet nem. Mióta Eszter kenyerét elkészítettem és nekem sikerült is, a házi kenyérsütésből is ki kell vennem a részem. Bár biztos feltűnt, nem esik nehezemre :) Sajnos annyira nem vagyok tájékozott mint Dolce Vita, de az olaszok valami ilyesmit emlegetnek focaccia néven (csak úgy megjegyzem van némi köze a pogácsához).Hozzávalók:
- ½ kg finomliszt
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 25 gr élesztő
- 1 ág rozmaring
- 4 + 2 ek olívaolaj
- 1 üveg olajbogyó
"Az élesztőt a cukorral és 1 dl vízzel felfuttatni, majd a liszthez adni + só + 2,5 dl víz, benne 4 ek olaj.
Dagasztani, lágy tészta lesz
1 órán át keleszteni
+ bele rozmaring, olajbogyó
+ átdagaszt
Formáz. lisztezett tepsiben még 30' kelesztés
Sütőt 200°-ra előmelegíteni.
A kenyeret meglocsolni 2 ek olajjal és kb. 35'-40' sütjük, az alja kongjon.
A sütőből kivéve azonnal megkenjük hideg vízzel, hagyjuk kihűlni."






0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése