Narancsos pulykanyársak édes chiliszósszal



Az elmúlt pár nap kissé sűrűre és nagyon fárasztóra sikeredett, így nemhogy írni, de gyakorlatilag főzni sem nagyon volt energiám. A mai vacsi viszont olyan igazi kedvemre való íztobzódós lett. A kedvenc salátámat kombináltam bambusznyársakon pulykahússal és az édes chiliszósszal. Kicsicsajnak csípősség nélküli verzió, illetve cukkini-pesztós, padlizsános verzió készült.

A kilenc nyárshoz fél kg kisebb kockákra vágott pulykacombot használtam. Ebből készült kb. négy narancsos és öt cukkini-pesztós nyársacska.
A narancsos pulykanyársakhoz:
kb. 25 dkg pulykacomb kocka
1 közepes lilahagyma nagyobb darabokra vágva
1 édes narancs hámozva, gerezdekre szedve
pár szem nagyszemű piros szőlő
só, bors
olivaolaj
édes chiliszósz

A bambusz pálcák végére egy-egy szőlőszem került, majd váltakozva lilahagyma, enyhén besózott hús és egy-egy félbevágott narancsgerezd. Mikor elkészültek a nyársak sztam, borsoztam őket, majd megkentem vékonyan chiliszósszal, végül meglocsoltam egy kevés olivaolajjal. 180 C-on kb. 35 percig sültek.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

hegyi zsolt írta...

szia, csak egy kérdés, mert tudod van nekünk ez a versenyünk, az estiskolán
http://konyha.estiskola.hu/2007/08/30/fozoverseny-az-estiskolan/
és hogy nem-e akarsz-e velünk játszani, mondjuk akár ezzel - szeretem a nyársas dolgokat, na - szóval hogy csak gondoltam, jelzek.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya