A hozzávalók 4 főre:
4 nagy kaliforniai paprika, vegyesen sárga és piros
70 dkg darált pulykacomb
3 szál zöldhagyma
fél póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
125 ml bulgur
só, bors
szurokfű
szezámmag
A töltelékhez összekevertük a húst, a finomra vágott hagymákat, tojásokat, majd hozzáadtuk a félpohárnyi, kb. 2.5 dl forró vízben duzzasztott bulgurt. Sóval, borssal és friss szurokfűvel ízesítettük, majd pár órán át érni hagytuk. A paprikák tetejét (száras végét) levágtuk, magházat kivájtuk, majd szépen megtöltöttük a töltelékkel. Tetejére szezámmagot szórtunk, meglocsoltuk egy kevés olivaolajjal, majd 180 C-on háromnegyed órán át sült. Fokhagymás tejföl és frissen sült naan került mellé.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése