A recept:
2 nagy szelet nyúzott afrikai harcsa filé
egy kevés rétesliszt
1 gerezd fokhagyma szeletelve
só, bors
5 dkg vaj
fél csokor petrezselyem
4-5 db közepes méretű barnacsiperke
1 adag graddsas szósz
25 dkg szélesmetélt
A harcsafilét kisebb darabokra vágtuk, sóztuk, borsoztuk, lisztben megforgattuk majd vajon a fokhagymával együtt aranybarnára sütöttük. A szószt az instrukcióknak megfelelően elkészítettük, gombát puhára pároltuk benne, majd megszórtuk a petrezselyemmel. Frissen kifőtt szélesmetélttel ettük.
Ha nem lett volna a szósz valószínűleg valami ilyesmi készült volna a gomba alá:
Egy kis fej vöröshagymát nagyon apróra vágtam volna, kevés olajon üvegesre pároltam volna. 2 dl tejszínt és 1 dl tejfölt 1 kk keményítővel 1 dl kissé gyümölcsös félszáraz fehérbor kíséretében felfőztem volna. Leheletnyi őrölt köménnyel, fehérborssal, szerecsendióval, sóval ízesítettem volna.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése