Fehércsokis brownie



Na ez tipikusan az a süti, amit kóstolás nélkül, csak úgy ránézésre leírnék és elmennék mellette. Valami linzertészta, biztos édes, semmi extra, morzsolódik, kösz, inkább nem. Csakhogy magam gyártottam, így tudom jól 20 dkg csoki van benne, a fehér fajtából, no meg elrejtve itt-ott étcsoki csepp, ja és pirított kesu dió. Azért így már nem olyan rossz, ugye? Gondolkodtam mi legyen a neve, a barnácska után legyen fehérke? Én Tartelette receptjét használtam, csak ugye jött még bele egy kevés kesu dió is.

6 ek sótlan vaj
225 g fehér csoki
2 tojás
1/4 csésze cukor
1/2 ek vaníliakivonat
1 csésze liszt
1 marék étcsoki csepp
5 dkg pirított kesu dió durvára törve

A vajat és a fehércsokit gőzfürdőn felolvasztottam. A tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra kevertem, hozzáadtam a csokit, majd a lisztet. Végül óvatosan beleforgattam a csoki cseppet és a kesut. Egy kivajazott, kb. 20 cm x 20 cm-s formában, 175 C-on 35 percig sütöttem.

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Moha és Sáfrány írta...

Nagyon jól hangzik! ;)

Lila Füge írta...

ez egy blondie, nem egy brownie! nagyon jól hangzik, a pirított kesudió fôleg

Tintaleves/Eszter írta...

Fehér brownie! Isteni ötlet! Blondie kiváló név!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya