Az alaprecept 16 db kiflihez:
fél kg liszt
125 g margarin
250 ml tej
25 g élesztő
1 tk só
2 dl tejföl
só, bors
tetejére tojás
Az élesztőt a langyos tejben felfuttattam, majd a liszttel, olvasztott margarinnal és a sóval rugalmas tésztát dagasztottam. Letakarva kb. egy órát kelesztettem. Kelesztés után átgyúrtam, majd két részre osztottam. A részekből gombócokat formáltam, majd lisztezett deszkán kb. két arasznyi szélességű, fél cm vastag körré nyújtottam. A köröket nyolcadoltam, megkentem borsos tejföllel, majd feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsin még fél órát kelesztettem, majd tojással megkenve (én még lenmaggal is megszórtam) 200 C-os sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése