A hozzávalók, úgy három főre:
1 közepes csirkemell kb. 1 cm-s csíkokra vágva
3-4 szál újhagyma
10 szem koktélparadicsom
3 nagy gerezd fokhagyma
só, bors
olivaolaj
30 dkg szélesmetélt
A csirkemellet kb. 7-8 cm hosszú csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam. Hasonló méretűre vágtam az újhagymát, no meg még hosszában félbe is vágtam őket. A paradicsomokat hagytam felolvadni és félbe vágtam őket. A fokhagyma gerezdeket pedig vékony szeletekre vágtam. No akkor innen kezdve párhuzamosan futott minden. Egy nagy fazékban víz sustorgott, eközben a husi nagyon kevés olajon nagyon hirtelen szép pirosra sült, mellette a fokhagymaszeletek, azok pedig ropogósra. A husit félretettem fokhagymástól, majd a zsiradékon megfonnyasztottam egy kevés fokhagymával a spenótot, hozzáadobtam az újhagymát és a paradicsomot és hirtelen, magas hőn épp hogy összepirítottam, csak addig, hogy a paradicsom felmelegedjen, hagyma puhulni kezdjen. Azt hiszem jó sokszor mondtam már, hogy nem szeretem, ha bebarnulnak a zöld zöldségek és amúgy is a színes étel nekem étel- és élet-szükséglet.
A tökéletes állagú tészta tökéletes ragut kapott, tetejére a ropogós, finom sós husi és fokhagyma... finom lett, no.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése