Átfutottam néhány receptet, de aztán fakanál véleményét osztva maradtam az egyszerű összetételnél. Azt nem tudom, hogy lett-e olyan finom, amilyet ő szokott, minden esetre, örülök, hogy az ő receptjét választottam, aztán persze minimálisan módosult.
A hozzávalók:
5 dkg friss élesztő
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
175 g natúr joghurt (activia)
2 nagy kanál tejföl
kb. 2.5 - 3 dl víz
1 tk só
A hozzávalókbl egy enyhén ragadós, de rugalmas tésztát dagasztottam, majd letakarva háromnegyed órát kelt. A tésztát lisztezett felületen jól átpüföltem, majd 8 részre osztottam és olyan 15-20 centi átmérőjű korongokra nyújtottam. Konyharuhával letakarva pihentettem őket úgy 20 percig. Kétféle sütési módot is kipróbáltam. Sütőben 200 C-on sültek 12 percig, illetve forró serpenyőben a tűzhelyen. A kettő közül határozottan a serpenyős a finomabb - puhább - és szemnek is tetszetősebb, foltosabb.
1 megjegyzés:
örül, örül!:)
Megjegyzés küldése