Petrezselymes garnéla krémsajtos zöldségbatyukkal



Eltelt egy újabb hét, már nem kéne nagyon fáradtnak lennem az újbóli koránkelések és vonatozás (dolgozóba) miatt, mégis ennek a hétnek a végére teljesen kiütöttnek érzem magam. Nyilván lesz ez még jobb is, rosszabb is... Ennek köszönhető a két napos hangyacsend. Tegnap este beszerző körúton voltunk, kiegészítve ezt egy ma reggeli piac túrával (és el sem hiszem kb. négy heti keresés után volt füge a piacon, haza is jött egy kisebb tálcányi). Üzenjük Dibbuknak, hogy talán van esély a borjúbrízre, de még némi telefonálgatást igényel, a részletekről, ha majd tényleg igaz... A beszerzés egyik ínyencsége némi garnéla volt, sajna előfőzött, de legalább vettünk-ettünk.

A petrezselymes garnéla elkészítése körül nem csaptam nagy hűhót, olivaolajon aranyszínűre pirítottam két dundi gerezd szeletelt fokhagymát, megforgattam benne a garnélát, majd néhány perc után nyakonöntöttem némi száraz fehérborral és megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, rottyant egyet és kész is.Köretként rétesbatyuba bújtatott krémsajtos zöldségeket ettünk. A hozzávalók:

1 csomag teljeskiörlésű lisztből készült TanteFanny réteslap (6 lap, kb. 40 cm x 40 cm)
100 g natúr krémsajt (én Presidentet tettem bele)
450 g wok zöldség (ebben cukorborsó, carotta, pagoda (romanesco) karfiol, sárgarépa volt)
néhány ág friss majoranna
só, bors
olaj vagy vaj a réteslapok kenéséhez
6 póréhagymaszalag

A zöldségeket forró wokban megpirítottam, majd hozzáadtam krémsajtot. Friss majorannával és kevés sóval ízesítettem, kicsit hülni hagytam. A réteslapokat négy kisebb négyzetre vágtam, a négy réteget olajjal lekenve csillag alakban egymásra tettem. A közepére két evőkanálnyi zöldséget halmoztam. Majd csinos kis batyukat formáztam és vékony csíkokra vágott póré szálakkal összekötöttem őket. Olajjal lekent tepsibe tettem, a zsákocskák száját szépen szétnyitogattam, tetejüket is lekentem olajjal, majd megszórtam borssal. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percet sült.

Hasonló alapanyagokból

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok a mennyei falatokhoz! Elárulnád, hol kapható teljeskiörlésű lisztből készült réteslap?
lelkes olvasód köszöni

Lilahangya írta...

Koszonom! Mi epp az egyik Auchanban vettuk, de szerintem ahol TanteFanny kesz nyujtott leveles teszta es reteslapokat, linzertesztat stb latsz ott valszeg lesz a teljeskiorlesu reteslap is, szintugy TF markaju

lekvároskukta írta...

Szia!
Igazán gusztusosak lettek, gratula.
Kérlek, áruld el, melyik piacon vettél fügét? Köszönöm.

Lilahangya írta...

Lekvaroskukta, a budafoki piacon arult egy bacsika. A kedves bloggerkoleginak mindig annyit fugeztek es en mar hetek ota vadasztam ra, a bacsi sajna nem rendszeres elofordulo a mi kis piacunkon...

lekvároskukta írta...

Köszönöm szépen! Én is mindig vadászok rá, bár nemrég kaptam egy ismerőstől, de csak néhány szemet.
Hmmm....az a csokitorta.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya