Még valamikor nyáron találtam ennek a diós, spenót pestonak a receptjét, rögtön megfogott. A megvalósítás eddig váratott magára. Hol friss spenót nem volt, hol dió. Nem gondoltam volna, hogy a legnagyobb télben találok zsenge bébispenótot és még dió is maradt a karácsonyi sütigyárból. Most épp petrezselyem volt kevesebb, mint kellett volna, no meg az arányok is módosultak, de így is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
4 marék bébispenót
2 marék pirított dió
3 gerezd fokhagyma
1 ek metélt petrezselyem
5 nagyobb bazsalikomlevél
extra szűz olivaolaj
só, bors
Túl sok munka nem is volt vele. A pirított diót egy csacsogós Kicsicsajhoz tartozó szorgos, kicsi kezek mozsárban összetörték. A megmosott, lecsepegtetett spenóttal, durvára darabolt fokhagymával, petrezselyemmel és bazsalikommal együtt a turmixgép gondjaira bíztam. Az olivaolajat folyamatosan csurgattam bele, hogy a végeredmény se folyós, se darabos ne legyen. Úgy három deciliternyi lett belőle. Egy részét rögtön felhasználtam, de kb. a kétharmada megmaradt. Olvasgattam, hoygan lehetne tárolni, végül kétfelé osztottam. Egy részét csavaros tetejű műanyag bébipohárban lefagyasztottam, a másik felét pedig bébiételes üvegben olajjal lefedve hűtőbe tettem. Azt hiszem gyorsan fog elfogyni, nagyon gyorsan.
2 megjegyzés:
nagyon-nagyon jól hangzik :)
Nem is rossz az a mama féle diós kosárka :)
Megjegyzés küldése