Fogasfilé kapros, kapribogyós mártással



Ez a pompás fogasfilé volt a karácsonyi vacsoránk főétele. Mint a legtöbb halétel, pillanatok alatt elkészül, s a gyönyörű fehér fogas hús mellé fantasztikusan illik a kapor és a kapribogyó egy pici fokhagyma és tejszín kíséretében. A recept alapja innen származik.

Hozzávalók 4 főre:
75-80 dkg bőrös fogasfilé
10 dkg vaj
2 pici gerezd fokhagyma
1 tk kukoricaliszt
1 ek kapribogyó
1 ek metélt kapor
100 ml zöldségalaplé
100 ml tejszín

Előszőr a mártást készítem el, hogy amint a hal elkészül lehessen is enni, hiszen frissen a legjobb. Kb. fél evőkanálnyi vajat megolvasztok egy kisebb serpenyőben, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. Mikor illatozni kezd hozzákeverem a lecsöpögtetett kapribogyót és megszórom a kukorica liszttel. Egy-két perc kevergetés után felöntöm alaplével és a tejszínnel. Felére beforralom, a végén pedig sóval, borssal és a kaporral ízesítem. A halat úgy 3-4 ujjnyi darabokra vágom, enyhén sózom, majd vajon előszőr a bőrös felével lefelé majd átfordítva 4-4 percig sütöm. A mártással és fokhagymás sült polentával tálalom.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Csilla Györe írta...

Ma tilápiából készítettem, rizs volt a körete, isteni finom volt!!! :)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya