Hozzávalók:
500 g pulykamell vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma
2 db kápia paprika
pár db barna csiperke
1 kg mirelit zöldség, vegyesen (nálam kukorica, bab, borsó, zöldbab, hagyma)
200 g gouda sajt szelve
só, bors, chili
tetejére krumplipüré 1 kg krumpliból
Előkészíteni pedig rövidebb ideig tart, mint leírni. Egy 30 cm x 40 cm -s tepsit bedörzsölök fokhagymával, majd az aljára terítem a mirelit zöldség felét. Rászórom a nagyobb darabokra vágott gombát és a szintén nagyobb darabokra vágott kápia paprikát. Sózom, borsozom, majd ráfektetem a zúzott fokhagymával, chilivel, sóval bedörzsölt pulykamellszeleteket, majd rá a szép szelet sajtokat, végül a zöldség másik felével befedem. Fűszerezem egy picit, majd fóliával letakarva úgy fél órát sütöm. Ennyi idő alatt bőven elkészül a krumplipüré. Ha ez kész rákenem a zöldséges husi tetejére, majd újabb 25 percre visszatolom a sütőbe.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése