Sáfrányos pulykamellcsíkok spenót pestos szélesmetélttel



Az első adag spenót pesto persze hogy tésztán végezte, házi szélesmetélten. Került viszont mellé egy kis husi is, igazi sáfránnyal, fokhagymával, fehérborral, teljesen lepirítva a végén. Igazi gyors vacsi. Ja, és szép színes, ebben a csúszkálós szürkeségben kész felüdülés.

Hozzávalók:

500 g pulykamell finom csíkokra vágva
2 nagy gerezd fokhagyma
1 csipet sáfrány
2 dl száraz fehérbor

kevés olivaolaj
250 g szélesmetélt
kb. 1 dl spenót pesto

A pulykamellcsíkokat kevés olajon fehérre pirítom, majd hozzáadok két gerezd finomra szelt fokhagymát és felöntöm 2 dl száraz fehérborral. Beleszórom a sáfrányt és lefedve puhára párolom. Mikor puha a hús teljesen lepirítom. Amíg ez elkészül kifőzök egy adag tésztát, összekeverem a pestóval és hússal, no meg kevés pirított dióval tálalom.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

napmátka írta...

Nagyon csinos, már tegnap nézegettem a spenót pestodat, annál is inkább, mert régebben készítettem hasonlót petrezselyemből, s most beugrott, milyen jól is esne megint. Lehet, hogy házi tésztát is gyúrok hozzá? Meglátjuk.

Józsa írta...

Ez a spenótos pesto nagyon felcsigázott, viszont életemben nem láttam még bébispenótot. Hol kaphatok ilyet? köszi!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya