Hozzávalók:
500 g pulykamell finom csíkokra vágva
2 nagy gerezd fokhagyma
1 csipet sáfrány
2 dl száraz fehérbor
só
kevés olivaolaj
250 g szélesmetélt
kb. 1 dl spenót pesto
A pulykamellcsíkokat kevés olajon fehérre pirítom, majd hozzáadok két gerezd finomra szelt fokhagymát és felöntöm 2 dl száraz fehérborral. Beleszórom a sáfrányt és lefedve puhára párolom. Mikor puha a hús teljesen lepirítom. Amíg ez elkészül kifőzök egy adag tésztát, összekeverem a pestóval és hússal, no meg kevés pirított dióval tálalom.
2 megjegyzés:
Nagyon csinos, már tegnap nézegettem a spenót pestodat, annál is inkább, mert régebben készítettem hasonlót petrezselyemből, s most beugrott, milyen jól is esne megint. Lehet, hogy házi tésztát is gyúrok hozzá? Meglátjuk.
Ez a spenótos pesto nagyon felcsigázott, viszont életemben nem láttam még bébispenótot. Hol kaphatok ilyet? köszi!
Megjegyzés küldése