Nigella pirított csirkehús levese




Nem is tudom eddig miért nem készítettünk pirított húsból levest. Annyira nem levesnek való, talán ezért. Pedig dehogynem... TS-t találta el egy Nigella műsorban ez a recept, olyannyira, hogy munkához is látott. Bébikukorica volt ugyan itthon, de a többi belevalót kicsit átvariálta. Cukorborsó hüvely helyett borsó lett, sárga hüvelyű bab váltotta a zöldet és hogy szép színes egy kevés bébirépa is került bele.

Hozzávalók:
1 csirkemell
fél liter húsleves
2 ek szójaszósz
pár darab bébikukorica
1 csésze mirelit borsó
1 csésze mirelit zöldbab
1 csésze mirelit bébirépa
fél adag rizstészta
kevés friss petrezselyem

A csirkemellet vékony, falatnyi darabkákra vágta. Wokban felmelegített egy kevés szójaszószt, megpirította rajta a csirkét. Hozzáadta a mirelit zöldségeket, majd a bébikukoricát. Felöntötte a húslevessel, épp, hogy pár percig főzte, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak, majd a legvégén beletette a tésztát. Mikor az átpuhult, már ettük is. Friss petrezselyem került még a tetejére. Gyors vacsinak sem utolsó!

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya