Tex-mex csirke vele sült újhagymával és burgonyával



Egy finom, nem igazán munkaigényes vasárnapi ebédnek való. Jöhet? Az egyetlen kunszt annyi, hogy, mint a legtöbb pácolt húsos ételnél érdemes előre gondolkodni és legalább egy éjszakán át állni hagyni a húst, hadd járják át jól azok a mindenféle ízek. Mi többnyire csirke filézett felső combjából készítjük, s hol tepsiben, hol grill-lapon végzik. Most egy tepsis változat, vele sült újhagymával és burgonyával.
Hozzávalók a marinádhoz:
2 ek csípős mustár
2 ek olaj
4 ek paradicsompüré
2 gerezd zúzott fokhagyma
fél ek barnacukor
1 kk chilipor

Mindent alaposan összekeverünk, majd a húst beleforgatjuk, s lefedve legalább egy éjszakán át érni hagyjuk. Mi általában kapásból dupla mennyiséget készítünk, hogy ne csak úgy mutatóba jusson mindenhova.

Tepsiben sült tex-mex csirke 6 főre
Hozzávalók:
6 db csirke felső comb filé
2 adag tex-mex marinád
1.5 kg burgonya
2 csomó újhagyma

A meghámozott krumplit vékonyabb cikkelyekre vágom (úkrumpli szezonban készítettem előszőr, akkor egyszerre ment minden a tepsibe), 20 percet előfőzöm, az újhagymát nagyobb darabokra vágom. A húst elosztom a tepsiben, közérakom a krumplit és a hagyma darabokat. Lefedve 45 percet sütöm, majd még fél órát pirítom.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya