Na, ez jól hangzik... ezzel próbáltam magam nyugtatgatni január első napjaiban, amikor óriási karácsonyi sütidümping ide, sütidömping oda nekem biza süti süthetnékem volt. Mégpedig valami gyors, nem maszatolós sütire vágytam. A Dr. Oetker sorozat Rázott és bögrés sütemények könyvében meg is találtam. Tönkölyliszttel készült és barnacukorral. Az áfonyát szilvával helyettesítettem, a dióolajat pedig mogyoróolajjal.
Hozzávalók:
250 g teljes kiörlésű tönkölyliszt
120 g barnacukor
2 tk sütőpor
csipet só
2 tojás
100 ml tej
5 ek mogyoróolaj
3 ek étolaj
A tetejére
kb. 400 g magozott, felezett mirelit szilva
5 dkg darált mandula
Kivajaztam egy 26 centis sütőtálat, a sütőt pedig 180 C-ra (alsó-felső fokozat) melegítettem elő.
A száraz hozzávalókat összekevertem, majd hozzáadtam a tejet, az olajakat és a két tojást. Az egészet jó simára kevertem, a sütőtálba öntöttem, majd a tetejét kiraktam felezett szilvával, amjd megszórtam a darált mandulával. 30 perc a sütőben és már kész is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése