Megjegyzem, Apróbbik eddigi nem anyatejfogyasztásában kiütéssel győzött a kis mancsába kaparintott fasírt, amit persze a szájába szuszakolt volna rögtön, ha nem fogom le a kezecskéket. így csak nyalogatta azt, roppant lelkesen. S ha már az Apróbbiknál tartunk, kikívánkozik belőlem a nap híre: Aprótalpú a négykézláb meghajtást a mai naptól alkalmasint kedélyes ácsorgásra cserélte :-)
De vissza a mandarinos clafoutihoz, aminek a receptjét itt leltem. Lelkesen készülődtem a sütéshez, s ahogy a hozzávalókat pakolgattam kezembe került a mák. A biztonság kedvéért megkérdeztem TS-t mit szólna hozzá, ha mákpettyes lenne ez a tejespite, nem mondott nemet.
Hozzávalók:
fél bögre liszt
fél bögre nádcukor
1 ek mák (nem darált)
3 tojás
1 bögre tej
fél bögre jó sűrű tejszín
8-10 szem mandarin (amennyivel egy tortaforma alját ki lehet rakni)
fél citrom héja
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só
Egy 26 centis tortaformát kivajaztam, a sütőt előmelegítettem 180 C-ra. A mandarint meghámoztam, gerezdekre szedtem és kiraktam vele a sütőtál alját. A többi hozzávalót simára kevertem, majd a mandarin tetejére öntöttem. Kb. háromnegyed órán át sült. Sülés közben a mákszemek szépen feljöttek a tetejére, ettől lett ilyen kis csinos tűpettyes. Gyönyörűen megemelkedett (azon iziben le is fotóztam), azt hiszem eggyel nagyobb tortaformába is elegendő mennyiségű lett volna. Langyosan jól befaltuk az első felét, aztán másnap eltűnt a maradék is. Szerintem tangerinből (ami picit savanyúbb) még finomabb lehet...
5 megjegyzés:
Eeeez tetszik! :)
ez nagyon klasszul néz ki:)
szuper jó, isteni.
imádjuk a clafouti-t, és ez egy remek télies verzió. köszi
Edi
Huh de nagyon jól néz ki! A narancs-mák páros amúgy is nagyon jó, mandarinnal is kitűnő eredmény lehetett ;)
Én is meg tudnám enni minden nap az ilyen sütiket :)
Megjegyzés küldése