Gyümölcsös kelt lepény



Gyümölcsök és édes kalácstészta nálam verhetetlen páros, bárminemű habos süteményt elcserélnék érte. Most pedig bőven van miből válogatni, pompásabbnál pompásabb ízű és színű gyümölcsök kerülhetnek a lepényre cukorral, vagy cukor nélkül, esetleg valamilyen fűszerrel, netán mandulával, mogyoródarabkákkal megszórva. Múltkor egy almás-málnás-mandulás kombináció készült (a fotók sajnos elvesztek, de nagyon bánom, mert még szép is volt!), most íme ez a meggyes, ringlós, sárgabarackos változat. A kalács tésztához a kvecsakalács receptjét használtam. A sütés legvégén bőven cukrozott vaníliás tejjel meglocsolom itt-ott. Remek!

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

VKOrsi írta...

ezt én szilvával szeretem a legjobban. Tényleg verhetetlen!

Névtelen írta...

A hétvégén megsütöttem a lepényt, nagyon finom lett, de én egy kicsit keménynek találtam a tésztáját. Mennyire kell "lágy" legyen a tészta? Lehet hogy a liszt minőségétől is függ?
Sziszi

Lilahangya írta...

Kedves Sziszi, tudom, hogy reges reg valasozlnom kellett volna, bocsanat. szoval, a kezemhez tapadt, ha nem liszteztem elegge.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya