Hozzávalók 16 kisebb kiflihez:
5 dkg élesztő
5 dkg margarin
5 dl tej
1.5 tk só
2 tk cukor
1 l finomliszt
2 dl kukoricaliszt
1 marék lenmag
1 tojás
Az élesztőt cukros tejben felfuttattam, majd a tojás kivételével az összes hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztottam. A recept csak 30 percnyi kelesztést ír, én hagytam majd két órán át kelni, közben egyszer jó alaposan átpüföltem. Mikor megkelt újra átgyúrkáltam, levegőt jól kinyomkodva belőle, majd 4 részre vágtam és és ujjnyi vastag körökké nyútottam őket. A köröket negyedeltem, majd kifliket formáztam és sütőlapon további 20 percig pihentettem. Sütés előtt lekentem tojással, aztán irány a szokásos előmelegített 220 C, alsó-felső sütőfokozaton. Kb. 25 percig sült, ekkorra az alja is szép pirosra, kopogósra sül.
2 megjegyzés:
Nagyon finom volt teljes őrlésű tönköly lisztből is! Köszi a receptet!
nagyon orulok, hogy izlett!
Megjegyzés küldése