Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell filé
2 csésze olaj + fél csésze olaj a sütéshez
3 tojás fehérje
1.5 ek kukoricaliszt
1 csokor snidling
A mártáshoz:
0.75 l húsleves
2 ek kukoricaliszt
10 szem ringló
1 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek méz
1 csomó újhagyma
őrölt chili
A csirkemell filét hosszabb csíkokra vágtam, majd a kukoricalisztből, tojásfehérjéből, olajból és metélt snidlingből készült mázba forgattam és fél órán át érni hagytam. A 7.5 dl húslevest felforraltam, belefacsartam egy citrom levét, hozzáadtam a gerezd zúzott fokhagymát és a mézet, majd a kukoricaliszttel sűrítettem. Mikor besűrűsödött beleszeltem a ringlót, majd mézzel és chilivel ízesítettem.
A wokot felforrósítottam és a fél csésze olajon hirtelen pirosra sütöttem a húst, majd félretettem. Az olaj nagy részét kiöntöttem, a maradékon megpirítottam a negyedelt hagymafejeket, majd visszatettem a húst és nyakonöntöttem a ringlós mártással. Összerottyantottam, picit mézzel és chilivel utánízesítettem és frissen főtt rizsmetélttel tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése