Cukkinis töltött buci




Még a piknikes VKF-re szántam ezt a bejegyzést, a kaja is elkészült, meg fotó is lett, aztán valahogy mégsem sikerült időben. Na de most :-)

Hozzávalók:
Személyenként egy nagyobb buci, vagy egy vekni ha több emberre számolunk
4-5 zsenge cukkini (ebbe tényleg a salátacukkini a legjobb)
jóféle kolbász, ízlés szerinti mennyiségben (én egy fél szál csípős kolbászt tettem bele)
1 csokor újhagyma
2 kisebb gerezd fokhagyma
2 mozarella golyó
só, bors
kakukkfű
olivaolaj

Serpenyőben minimál olajon megpirítom (nem párolom!) a cukkinit, ha szép barnára sült a széle, félreteszem. A kolbászt karikára vágom és sütni kezdem, ha már pici zsírja van jöhet mellé a szétnyomott és felaprított fokhagyma (egy picit tegyünk félre belőle), no meg a nem túl finomra vágott újhagyma. Mikor a hagyma megsült, visszateszem a cukkinit, átforgatom, ha kell (nem nagyon) utánsózom és kicsi bors sem ront rajta. Bucikák tetejét levágom, kenyérbelet kiszedem (némi falatozás közben, no meg a frissen pirított zsemlemorzsa ígérete, de győzött a falatozás :-)). A cukkinis raguból jócskán pakolok a kenyérkékbe, tetejükre kakukkfüvet szórok és egy-két szelet mozarella sajtot, majd rá a kenyérkék tetejét. Kevés fokhagymás olajjal megkenem, végül forró sütőben úgy húsz perc alatt ropogósra sütöm. Egy pohár behűtött roseval mennyei.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt muszáj lesz kipróbálni valahogy :)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya