Csokis tejberizsfagyi



Az egyik nyári kedvencem lett a tejberizsfagyi. Főztem már vaníliás tejben, kókusztejben kókuszreszelékkel, főztem citromhéjjal és citromolajjal. Aztán ettük már őszibarackpürével, eperrel, csokival és meggyel. íme egy meggyes-csokis változat.

Hozzávalók kb. 1.5 l fagyihoz:

20 dkg rizs
750 ml tej
250 ml tejszín
8 ek cukor
2 tk vaníliakivonat
1 lime reszelt héja és leve
1 csipetnyi só
10 dkg étcsoki
1 marék meggy

A rizst a tejben a sóval, vaníliával és a cukorral puhára főzöm. A szokásos tejberizzsel ellentétben mikor megpuhult is viszonylag bőven tejes kell maradjon, máskülönben nehézkes lesz krémesíteni. Mikor már megpuhult hozzákeverem a lime reszelt héját és levét, valamint beleforgatom 150 ml tejszínből vert habot. Teljesen kihűtöm, majd fagyigépben fagyasztom. A tálalás vagy dobozolás előtt az étcsokit gőz fölött a tejszínnel megolvasztom, picit lehűtöm és lazán a tejberizsfagyiba forgatom. Meggyel és limehéj darabkákkal tálalom.

Hasonló alapanyagokból

4 megjegyzés:

Maci írta...

Ez nagyon-nagyon szimpi! ;o)

marmalade írta...

Óhhhh! Ez zseniális!

kicsi vú írta...

Szia! Vár egy meglepi a blogomon!:)

Névtelen írta...

hmmmmmmm

Copyright @ 2007-2009 lilahangya