Cukkinilepénykék bryndzahabbal és pirított sonkával



A tegnap emlegetett édes palacsintákkal egyidőben készültek ezek a cukkinis lepénykék is. Hozzá juhtúrót szántam valamilyen formában, de nem szerettem volna, ha amolyan fújtós nehezen nyeldeklős vacsi kerekednék belőle. Tejszínhab lett a lazító anyag, no meg egy kevés joghurt. A tetejére sütött krakkói sonka pedig csak ráadás.

A lepénykékhez:
3 fő részére
2 tojás
1 tk szárított élesztő
1 tk cukor
1 tk só
20 dkg liszt
5 dl tej

5 dkg olvasztott vaj
1 közepes, de még zsenge cukkini
2 ek apróra metélt snidling
10 dkg krakkói sonka

A bryndzahabhoz:
10 dkg juhtúró
1 kis pohár natúr joghurt
50 ml tejszínből vert tejszínhab

Az élesztőt a cukorral 1 dl tejben felfuttatom. A tojásokat a maradék tejjel, liszttel, olvasztott vajjal és a sóval simára keverem, majd hozzáadom az élesztőt is. Sűrűbb palacsintatésztát kell kapnom. 20 percig pihentetem, majd belekeverem a reszelő durva fokán lereszelt cukkinit és a finomra aprított snidlinget. Forró palacsintasütőben 6-8 cm átmérőjű lepénykéket sütök.
Míg a palacsintatészta kel bőven van idő a bryndzahab elkészítésére is. A bryndzát a joghurttal simára keverem, villával, vagy botmixerrel, majd beleforgatom a kemény tejszínhabot. Felhasználásig hűtőbe teszem. Közvetlen tálalás előtt serpenyőben megsütöm a sonkaszeleteket, de lehet akár bacon is. Egy-egy lepénykére bryndzahabot halmozok, a tetejére pár szelet sonkát, majd óvatosan még egy cukkinis lepénykét, végül snidlinggel megszórom. Igazándiból gyors vacsi, fél óra alatt összehozható.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

VOKinga írta...

A legtökéletesebben körített cukkínilepény, amit valaha láttam! Muszáj lesz kipróbálnom!
Egyúttal kívánok boldogságos blogszülinapot!

Lilahangya írta...

koszonjuk anyamanya! Csak batoritani tudlak. Kicsit tartottam tole, hogy paromnak nem izlik majd, d pillanatok alatt tunt el lepeny is, hab is, sonka is...

Copyright @ 2007-2009 lilahangya