Brokkolis hagymás lepény kis kuktám segítségével



Egyre ügyesebb az én kis kuktám. Jó, a lisztet továbbra is nyalogatja és csórja a fogára való falatokat, de kever, reszel, szór, adogat, fűszerez(ne ha hagynám), tésztát gyúrkál, sodorgat, tepsibe tesz, szól, ha csipog a sütő és még sorolhatnám. A napokban készült igen komoly közös művünk lett ez a ropogós, vékony levelestésztán sült baconos, brokkolis, lilahagymás lepény, ami már nyersen is szemet gyönyörködtető volt.

Hozzávalók:
500 g levelestészta
15 dkg bacon
40 dkg brokkoli
3-4 kicsi fej lilahagyma
20 dkg ementáli
1 gombóc mozarella
friss rozmaring
só, bors
1 tojás


A levelestésztát közösen jó vékonyra nyújtottuk (vagy használhatunk készre nyújtottat is) és egy nagy sütőtepsibe tettem úgy, hogy kis pereme is legyen. A peremet visszahajtogattuk, majd az egészet Kicsicsaj megkenegette tojással. A brokkoli rózsákat pár percig sós, forró vízben főztem, majd jéghideg vízzel öblítettem és lecsöpögtettem. A bacon szeleteket harmadoltam. A lilahagymát nem túl vékony karikákra vágtam. A sajtokat pedig lereszeltük, pontos kuktai ízellenőrzést követően.
Miután mindenféle előkészületeket megtettünk már csak szórni, tenni, pakolgatni kellett. Előszőr a brokkolit, majd a bacont, végül a lilahagymát. A friss rozmaring leveleit leszedegettük, ezt is rászórtuk, incifincit megborsoztuk, majd megszórtuk a két sajt durván reszelt keverékével. Sózni a lepényt nem igazán kel, elég sós a bacon és a sajt. Végül irány a sütő, 200 C, alsó-felső fokozat mellett, kb. 35-40 percet sült. Azon melegen a legfinomabb!

Hasonló alapanyagokból

5 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Egy pillanatra annyira megijedtem ettől a kislánytól.
De csak azért, mert pont így néztem ki,amikor ennyi idős lehettem, de a konyha valahogy nem ismerős :-)
Most ezek után elég ciki leírni, hogy milyen szép, pedig tényleg!

Lilahangya írta...

:-)))

Névtelen írta...

Tündéri! Mint egy hajasbaba!

Unknown írta...

bocsi, hogy nem a kis tündérkéről írok, de engem spec. a lepény csodálatos színkompozíciója ragadt magával! csudaszép!

Latsia írta...

Hát lehet, hogy ügyes a Kiskuktád, de annyira szép is, hogy én inkább Rá szavazok, mint a lepényre, pedig az sem rossz!:O))

Copyright @ 2007-2009 lilahangya