Bazsalikomos citrom granita



Salátáinknak, mondhatni állandó szereplője a citrom és a bazsalikom. Miért ne lehetne ez a két íz egy fagyi alappárosa? A bazsalikom épp hogy csak érzik a fagyiban, épp annyira, hogy elgondolkodtasson mi is ez az íz. A citrom savanykássága révén a granita pedig kellemesen hűsít és bármely menű pompás záróízkombinációja lehet.

Hozzávalók kb. 8 dl fagyihoz

750 ml víz
7 ek cukor
1 ág bazsalikom
két citromkarika
másfél citrom leve
A cukorból vízzel szirupot főztem, de nem pároltam be nagyon. A végén beledobtam 2 citromkarikát, majd amikor már nem túl forró az alap beledobtam egy ágacska bazsalikomot. Ennyi pont elég ahhoz, hogy a bazsalikom ízét valamennyire átvegye a lé. Mikor kihült belefacsartam a citromok levét. 2-3 bazsalikom levélkét finomra metéltem és ezt is belekevertem. Egy dobozba öntöttem, majd irány a fagyasztó. Mikor eszembe jutott egy villával átkavartam, hogy szép kásás legyen.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Maga a granita, ha nem édes, simán mehet a salátára "öntetnek".

Copyright @ 2007-2009 lilahangya