Az aprókban bujkál valami betegségféle, rosszul aludtak. Aztán a nyűglődés délelőtt folytatódott, így eléggé szétcsúszott a délelőttünk. Délelőtt, mosogatás közben már azon agyaltam mi legyen az ebédünk, ami nagyon gyorsan megvan, eszembe jutott a kacsamell és a leveles tészta a fagyasztóban. A bébispenót meg jó választásnak ígérkezett mellé. Már félkészen is ígéretes látvány volt. Nem csalódtam.
Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta
1 kacsamell
4 marék spenót
50 g vaj
1 nagy gerezd fokhagyma
2 gombóc mozzarella
rózsabors
szerecsendió
só
kenéshez 1 tojás
A leveles tészta nálam ezúttal előre, 10 x 20 cm2-s darabokra felvágott, készre nyújtott lapokból állt, de akár kör alakúra vágva, akár nagyobb lepényként egyben sütve ugyanúgy megteszi. A spenóthoz a vajat serpenyőben felolvasztom, hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát, majd amikor illatozni kezd a spenótot. Épp hogy hagyom összeesni, picit sózom, kevés szerecsendiót tekerek rá és félreteszem. A tésztalapok szélét egy centi szélesen körbe bevágom, de nem vágom át, csak mintha keretet rajzolnék neki. A keretet aztán tojással lekenem. A spenótot elosztom a tésztalapokon, ráteszem a szeletekre vágott kacsamellet, majd a felszeletelt mozzarellát. Végül mozsárban kevés rózsaborsot török, ráhintem és irány a sütő. 200 C, kb. 20 perc. Melegen a legfinomabb. 6 szelet lesz belőle. Gyors vacsinak is, csak bátran!
6 megjegyzés:
Óriási! Nagyon nagyon tetszik az ötlet és a megvalósítás is gyönyörű!
Igazan koszonom, Beatbull!
Hogyan marad meg egy kacsamell??? Nálunk ilyen még nem fordult elő.:)
Ugye, hogy ugye? harmunknak, illetve ha TS masnapi ebedadagjat hozzaveszem negyunknek azert eleg sok egy kacsa. Pedig hidd el mindharman kivettuk a reszunk a pusztitasbol. Aztan megkostoltam a mellet es annyira finom volt, hogy egybol tovabbi szebb sorsot szantam neki...
Csodás! :-)
Köszönöm a díjat, sokat jelentett! Más üzenetcsatornát nem találtam, így kicsit off-topic itt jelentem: a kecskesajt.blog újra él!
Megjegyzés küldése