Sült kacsamell spenóttal, mozarellával, leveles tészta ágyon



A mai ebédünk, félig-meddig maradékfelhasználás. Hétvégén kacsát sütöttünk, amolyan három óráig sülős, csontjáról leomlós változatot. Fűszerezésként fokhagymát, sót és kakukkfüvet kapott. Megmaradt egy kacsamell. Nem véletlenül. Először azt gondoltam valami finom pástétomot készítek belőle.
Az aprókban bujkál valami betegségféle, rosszul aludtak. Aztán a nyűglődés délelőtt folytatódott, így eléggé szétcsúszott a délelőttünk. Délelőtt, mosogatás közben már azon agyaltam mi legyen az ebédünk, ami nagyon gyorsan megvan, eszembe jutott a kacsamell és a leveles tészta a fagyasztóban. A bébispenót meg jó választásnak ígérkezett mellé. Már félkészen is ígéretes látvány volt. Nem csalódtam.

Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta
1 kacsamell
4 marék spenót
50 g vaj
1 nagy gerezd fokhagyma
2 gombóc mozzarella
rózsabors
szerecsendió

kenéshez 1 tojás

A leveles tészta nálam ezúttal előre, 10 x 20 cm2-s darabokra felvágott, készre nyújtott lapokból állt, de akár kör alakúra vágva, akár nagyobb lepényként egyben sütve ugyanúgy megteszi. A spenóthoz a vajat serpenyőben felolvasztom, hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát, majd amikor illatozni kezd a spenótot. Épp hogy hagyom összeesni, picit sózom, kevés szerecsendiót tekerek rá és félreteszem. A tésztalapok szélét egy centi szélesen körbe bevágom, de nem vágom át, csak mintha keretet rajzolnék neki. A keretet aztán tojással lekenem. A spenótot elosztom a tésztalapokon, ráteszem a szeletekre vágott kacsamellet, majd a felszeletelt mozzarellát. Végül mozsárban kevés rózsaborsot török, ráhintem és irány a sütő. 200 C, kb. 20 perc. Melegen a legfinomabb. 6 szelet lesz belőle. Gyors vacsinak is, csak bátran!

Hasonló alapanyagokból

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Óriási! Nagyon nagyon tetszik az ötlet és a megvalósítás is gyönyörű!

Lilahangya írta...

Igazan koszonom, Beatbull!

Névtelen írta...

Hogyan marad meg egy kacsamell??? Nálunk ilyen még nem fordult elő.:)

Lilahangya írta...

Ugye, hogy ugye? harmunknak, illetve ha TS masnapi ebedadagjat hozzaveszem negyunknek azert eleg sok egy kacsa. Pedig hidd el mindharman kivettuk a reszunk a pusztitasbol. Aztan megkostoltam a mellet es annyira finom volt, hogy egybol tovabbi szebb sorsot szantam neki...

duende írta...

Csodás! :-)

Névtelen írta...

Köszönöm a díjat, sokat jelentett! Más üzenetcsatornát nem találtam, így kicsit off-topic itt jelentem: a kecskesajt.blog újra él!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya