Grillcsirke kapros kukoricasalátával
1.1 kg bontott csirke
1 dl sör a szakácsba
4 dl sör a pipinek
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
fél dl olivaolaj
1 ek kakukkfű
kakukkfüves só a csirke bedörzsölésére
300 g csemegekukorica
3 dl natúr joghurt (ne legyen savanyú)
2 dl tejföl
3 ek majonéz
pár szál újhagyma
fél marék friss kapor
só, fehérbors
A bontott csirkét megtisztította, mosta, szárazra törölte, majd házi kakukkfüves sóval (1 kis cserépnyi kakukkfű összeaprítva beköltözött egy bébikajás üvegbe, majd feltöltetett durva szemű sóval és pár hétre félretetetett, alkalmanként összerázatott) bedörzsölte. Egy fél literes dobozos sör kettős funkciót betöltve vett részt a mutatványban. A doboz tartalmát a hagymákkal, olivaolajjal, kakukkfűvel összeturmixolta. A sörözdobozt konzervnyitóval kinyitotta, a hagymás-sörös alapot visszatöltötte, majd a dobozra ültette a csirkét. 170 C-on 110 percig sütötte.
Ezalatt én elkészítettem a salátát, amihez a kukoricát (friss nyilván jobb lett volna, de mi mirelitet használtunk) megpároltam. A joghurtot és a tejfölt összekevertem kb. 3 ek majonézzel, enyhén megsóztam, 1 kk fehérborsot szórtam rá. 3 szál újhagymát felkarikáztam, fél marék friss kaprot összevágtam és az egészet összekevertem. Ha van ideje összeérni, csak jobb lesz. Frissen sült, rozsliszttel és lenmaggal készült dagasztás nélküli kenyérrel fogyasztottuk.
3 megjegyzés:
Már másodszor készítettük el, és talán most még jobb is lett :) Köszönet a jó ötletért :)
Nézz be hozzánk légyszíves :) http://sutibolt.blogspot.com/
Orulok, hogy izlett, az erdem a parome - legalabb is nalunk...
Megjegyzés küldése