Most is kétfélét gondoltam ki. Egy-egy kis tálkányi csemegekukoricát, kisebb darabkákra vágott zöldbabot, néhány piros húsú paprikát, kevés brokkolit pároltam össze egy kevés gombatörzzsel és néhány szem zöld olivával, snidlinggel, rozmaringgal. Ezzel a keverékkel töltöttem meg a gombafejek egy részét, majd koronaként parmezánforgácsokat kaptak. A másik adagot pedig az alábbi módon készítettem:
6 nagyobb champion gomba
kb. 15 dkg főtt, füstölt marhanyelv
1 ek vaj
1 tk magvas dijoni mustár
1 csokor lila metélőhagyma
bors, só
kicsi mozarella golyók
A gombafejeket besóztam, megborsoztam, majd 160 C-on kb. 10 percig sütöttem. Ennyi idő alatt a gomba félig átpuhul és levet ereszt. Ezt a levet ki szoktam önteni a kalapkákból, hogy ne áztassa el a tölteléket. Míg sült a gomba a főtt marhanyelvet vékony csíkokra vagtam. Kis szószos lábasban felolvasztottam egy kanál vajat, majd hozzáadtam a magvas mustárt. Picit rottyantottam rajta, majd belekevertem a nyelvet és a végén a hagymát. Jól megpupoztam a gombákat a töltelékkel, majd két db félbevágott mozarellagolyócskát tettem rá. Kb. 10-15 perc alatt már szép pirosra is sültek. Snidlinges, aszalt paradicosmos rizst ettünk hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése