Viszont mindféle finomságra szert tettünk a piacon. Heti fagyiprojekt már elindult, mindjárt írom őket és sajtgyártás is lesz még ma. Mindezektől függetlenül viszont ebédet csak kellett főznöm... A választásom a padlizsánra esett. A Bon Appétit-et (2007. Aug.) olvasgatva nagyon jó kis receptre leltem, padlizsángolyók füstölt sajttal töltve.Kb. 15-20 gombóckához
2 nagy padlizsán
2 tojás
3/4 csésze finomra reszelt parmezán
1 és 1/4 csésze zsemlemorzsa
1/4 csésze friss metélt petrezselyem
néhány ág friss kakukkfű
só, őrölt feketebors, kevés olivaolaj
kb. 10 dkg füstölt mozarella kis 1 cm-s kockákra vágva
A panírozáshoz 1 tojás és 1.5 ek liszt keveréke és zsemlemorzsa, sütéshez olaj.
A sütőt 170 C-ra előmelegítettem. A padlizsánt kb. 1 cm vastag szeletekre vágom, besózom, fél órát állni hagyom. Leitatom róla a képződött levet, majd olivaolajjal meglocsolt tepsire helyezem, tetejére is kis olivaolajat locsolok és kb. 45 perc alatt pirosra sütöm. Ha kihűlt, durva darabokra vágom. Az egyik tojást összekeverem a parmezánnal, 1/4 csésze zsemlemorzsával, petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval, borssal, majd hozzáadom a padlizsánt is. Egy puha masszát kell kapnom. Úgy 3 cm átmérőjű gombócokat formázok belőle és minden gombóc közepébe elrejtek egy kocka füstölt sajtot. Utána a lisztes tojásba mártom, majd zselemorzsába forgatom és forró olajban pirosra sütöm. Mi fokhagymás joghurtos mártogatóssal és friss vegyes salátával ettük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése