120 g kukoricadara
40 g búzadara (a könyvben 150 g finomra őrölt szemolina szerepel)
1 l tej
1 csipet só
250 ml víz
100 g barnacukor (eredetileg 150 g finomőrlésű cukor szerepel)
50 g vaj
4 tojás sárgája és fehérje külön-külön
1 nagy citrom reszelt héja
4 ek Zwack kajszi pálinka (a recept portóit ír)
2 szem érett nektarin, sárgabarack lenne az igazi szerintem (a receptben mazsola)
kevés extra vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
A tejet a vízzel felforraltam, majd belecsorgattam a darákat. Mikor szotyogni kezdett belekevertem a cukrot, sót, vajat és belereszeltem egy szép nagy citrom héját. Viszonylag sűrű puliszkát főztem belőle, majd levettem a tűzről. Némi hülés után gyorsan belekevertem a négy tojássárgáját és két nektarint apró kockákra aprítva. Végül beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét és a kivajazott, kimorzsázott hőálló tálba öntöttem. 180 C-on 40 percig sütöttem. Az eredmény? Egy enyhén citromos ízű, nem túl édes viszonylag lágy süti, finom nektarindarabkákkal. Tessa Kiros csokoládészószt kínál hozzá, de szerintem egy barackpálinkával felfőzött házi sárgabaracklekvárral sem lehet kutya :-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése