Hortobágyi palacsinta



Tegnap ismét palacsinta nap volt. Sósan és édesen, teljes családi közreműködéssel készült és abszolút előre megfontolt szándékkal. (Mennyivel könnyebb is úgy bevásárolni, ha legalább pár napra előre tudjuk mit is eszünk!) Kicsicsaj elég rapszódikus evő, van úgy, hogy szinte egész nap alig lehet valamit a szájába szuszakolni, azt sem eszi meg, ami tuti finom volt előző alkalommal, máskor meg már-már felnőttes adagot nyom be. A tegnapi Hortobágyi palacsinta az utóbbiak közé tartozott. Igaza van... igazán finom lett, jó kis szaftos paprikás csontjáról leomló csirkehusiból, palacsintába töltve, tetején egy jó adag tejföllel, sütőben összesütve.

2 egész csirkecomb
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb paradicsom
1 ek libazsír
2 tk pirospaprika
3 dl víz
1 ek tejföl
só,
8 db sós palacsinta
2 dl tejföl
fél csokor friss petreszelyem finomra vágva

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya