Habkönnyű tömör gyönyör



A saját kardomba dőlhetek, tudom. Alig pár bejegyzéssel ezelőtt írtam, hogy én meg a Pavlova? nevetnem kell... viszont Napom meg a Pavlova? Na, ők aztán igazán jó barátok. A múltkori vanília és sörfagyi után hogy hogy nem maradt 8 tojásnyi fehérje és én feladtam átmenetileg az alternatívák keresését és a legegyszerűbb jutott eszembe - a másik fél buzgó bologatása mellett: legyen akkor habcsók, vagy valami olyasmi. Nigella jutott eszembe és a múltkor szülinapra kapott csokis-málnás Pavlova csoda. Adaptáltam hát a mini - Pavlova receptet, az extrák nélkül. Készült sima és kakaóval dúsított, mogyoróval meghintett. No meg pár kanállal sapkaként néhány félbevágott és kimagozott nektarin tetejére és úgy süledeztek együtt, a végén a karamellizálódott nektarinlével díszítve. Több főkóstolom is akadt, és mivel igen gyorsan fogyott el minden (3 tepsi habcsók és 1 sütőtálnyi nektarinos), gyanítom nem lehetett rossz.

A mini Pavlovákhoz:
8 tojás fehérje
1 nagy csipet só
1.5 csésze porcukor
5 tk kukoricakeményítő
1 tk vaníliakivonat
1 tk cseresznyepálinka
2 tk fehérborecet

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

cserke írta...

Nem szeretem a habcsókot én sem.
De a fotóid gyönyörűek:)))

Lilahangya írta...

köszi! :-)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya