![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgr-QcqK7JiJXFjEp7zUYQRLSNBhwbgPHFftA6z9P2vte58555v_3qISSskzks2vHGiuzspTiwnOm8CmUvCmU-iL-b-kfj5MOuF6U0Eqp8Dwl-xwp3Zx64gCkDVOxugJfW9w6g61aJKzkkx/s400/bab2.jpg)
Négy főre:
kb. fél kg fejtett bab
30 dkg bacon
2 fej lilahagyma
2 fej vöröshagyma
4-5 fej gyöngyhagyma
4 gerezd fokhagyma
fél liter húsleves
bazsalikom, majoranna
sáfrány, kakukkfű
A bacont zsírjára sütjük, majd a gyöngyhagymák kivételével a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fejtett babot, az egész gyöngyhagymákat, majd felöntjük a húslével. Friss bazsalikommal, majorannával, kakukkfűvel főszerezzük és egy kevés sáfrányt dobunk rá. Fedő alatt puhára pároljuk, igény szerint elszotyogtatjuk a levét. Mi vajban sült csirkemellel ettük, veszélyesen finom lett...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése