Angol bab csirkemellel



Fejtett bab szezon van, s ez bennünket is utolért. A recept, amit Napom kiötlött leginkább talán az angol hagymás-paradicsomos-húsos babhoz hasonlít. Az alapreceptet hústalanította, illetve külön készítette a husit, no meg ezúttal kimaradt a paradicsom.
Négy főre:
kb. fél kg fejtett bab
30 dkg bacon
2 fej lilahagyma
2 fej vöröshagyma
4-5 fej gyöngyhagyma
4 gerezd fokhagyma
fél liter húsleves
bazsalikom, majoranna
sáfrány, kakukkfű

A bacont zsírjára sütjük, majd a gyöngyhagymák kivételével a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fejtett babot, az egész gyöngyhagymákat, majd felöntjük a húslével. Friss bazsalikommal, majorannával, kakukkfűvel főszerezzük és egy kevés sáfrányt dobunk rá. Fedő alatt puhára pároljuk, igény szerint elszotyogtatjuk a levét. Mi vajban sült csirkemellel ettük, veszélyesen finom lett...

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya