Grana padanos, mustáros csirkeszárnyak




Egy újabb variáció a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa helyett. Ezúttal vaj, mustár és parmezán. Picit csípős, picit pikáns, nálunk osztatlan sikert aratott! A receptet itt leltem, aztán kicsit másként fűszereztem.

Hozzávalók 4 főre:
100 g vaj
2 ek dijoni mustár
1 tk citromos chili
1 cs zsemlemorzsa
fél cs grana padano
késhegynyi őrölt kömény
kb. 1 kg csirkeszárny

A csirkeszárnyat kétfelé vágtam, de ez végül is ízlés kérdése, így többnek tűnt és Kicsicsajnak is jobban fogyasztható darabokat kaptam. Egy tálban simára kevertem a mustárt az olvasztott vajjal és a citromos chilivel. Másik tálban a parmezánt kevertem a morzsával és a köménnyel. Itt a recept ír még sót és borsot is, de szerintem a mustár és a vaj együtt eléggé sós. A csirkeszárny darabkákat megmártogattam a mustáros vajban (ezt menet közben néhányszor fel kell keverni, különben a vaj kiül az emulzió tetején), majd megforgattam a sajtos morzsában és olajjal kikent tepsibe tettem őket. 210 C-on 20 percig sütöttem az egyik oldalán, aztán átforgattam és még úgy is kapott 20 percet.

Hasonló alapanyagokból

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

ezt a grana padanot mivel tudnám helyettesíteni? mivel vidéki boltokban, sztem nagyon nem lehet kapni...

Lilahangya írta...

A recept eredetileg parmezanra szol, ha maskent nem, reszelve elo szokott fordulni kisebb boltokban is. Vagy valamilyen mas jo kemeny sajt (nevet nem igazan mondanek, sajna nem vagyok nagy sajtszakerto...)

Manyesz írta...

Én az ALDIban szoktam venni a grana padano sajtot. Fagyasztóban sokáig eláll,nagyon finom.
Köszi a receptet,kipróbálom, még van egy darab sajtom is.

Névtelen írta...

köszi az infót, szétnézek az Aldiban :)

TavasziVirág írta...

Kedves Lilahangya! A citromos chilit Te csináltad vagy ilyet lehet kapni? Köszi!

Lilahangya írta...

Eszter, en ajandekba kaptam Guatemalabol. Azt gondolom itthon is lehet kapni, talan... ha nem lehtne akkor chiliporbol, citromhejbol es sobol csinalnam! Inkabb chilis, mint citromos az ize, azt mondanam talan 1:1 aranyban lehet benne a citrom es a chili, ja, es a so nem harsany benne!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya