Krumplis canelloni, avagy krumplis tészta új ruhában



Mit tehet az ember lánya, ha a főzés kellős közepén jön rá, hogy az egyik alapanyag elfogyott? Mivel a tésztáról van szó nekiállhattam volna gyúrni és vagdosni, de ehhez nagyon nem volt kedvem. Azt hiszem a kalács és kenyérsütés után a háziasszonykodás következő lépcsőfoka számomra a házi tészta készítése lesz. Tudom én, hogy nem nagy faxni, mégsem jutok tovább többnyire az ötletnél. Pedig finomabb is... Tudom, anyukám mindig maga gyúrja, csuszához is, halászléhez is, húsleveshez is. Azért egyszer már gyártottam szélesmetéltet S.K., el is újságoltam az anyukámnak, meg is dícsért :-)!

Szóval marad a B verzió: használjuk azt, ami van. Volt canelloni. Jó, akkor beletöltjük. S ha már canelloni, kicsit megbolondítjuk cukkinivel, paradicsommal, kakukkfűvel készült mártással és összesütjük sajttal. Az eredmény? Krumplis tészta :-) ... kicsit másként!

Hozzávalók 4 főre:
Az alaphoz:
1 kg burgonya
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 lapos ek fűszerpaprika
bors, só
olaj
25 dkg canelloni

A mártáshoz:
2 pici cukkini
4 nagy szem paradicsom
1 gerezd fokhagyma

kakukkfű
olivaolaj
5 dkg sajt

A krumpliból a hagymákkal jó rövid lére párolt paprikáskrumplit készítek. A krumplikockák egy része pompásan szétfő, tényleg jó sűrű és finom sós, borsos az alap. Bő vízben kifőzöm a canellonit, majd egyenként megtöltögetem a krumplis alappal. Egy kivajazott sütőtálba sorjázom őket, csak amúgy eklektikusan, ahogy sikeredik. Ha kimarad a végén egy kis krumpli sebaj, pici olajat öntök még alá és hozzáadom a fokhagymát, a karikára vágott cukkinit és a cikkelyekre szelt paradicsomot. Fűszerezem sóval, kakukkfűvel és jó szottyosra főzöm. Nyakonöntöm vele a canellonit, sajtot reszelek a tetejére és sütőben ropogós tetejűre sütöm.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Hát ez elég bizarr, de azt hiszem én is kipróbálom! Talán a tésztát nem kellene megfőzni előre, megpuhul az a sütőben a levek alatt, nem?

Lilahangya írta...

Ezen én is gondolkodtam, csak aztán mivel kicsit lapított és nagyon merev volt szárazon a canelloni nem tudtam volna hogy beleszuszakolni a krumplikockákat.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya