Rakott karalábé rukolával, sonkával



Néha nagy kedvem van komótosan főzőcskézni, máskor meg mintha kergetni kellene, hogy a tűhely mellé álljak. Ilyenkor születnek az ilyen ételek, mint ez a rakott karalábé. Kevés vagdosás, kevergetés, minimális vacakolás, gyorsan a sütőbe és már kész is.

Hozzávalók:
2 közepes karalábé
15 dkg főtt sonka
3 nagy mozarella golyó
1 marék rukola
só, rózsabors
kevés vaj

A meghámozott, ujjnyi szeletekre vágott karalábét sós vízben puhára főzöm. Egy kerek sütőformát kivajazok, majd felváltva rétegezem a karalábét, a sonkát, mozarellát és a rukolát. A karalábérétegeket frissen tört rózsaborssal hintem meg. A tetejét sok mozarellával zárom. Sütőben pirosra sütöm.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya