Szóval marad a B verzió: használjuk azt, ami van. Volt canelloni. Jó, akkor beletöltjük. S ha már canelloni, kicsit megbolondítjuk cukkinivel, paradicsommal, kakukkfűvel készült mártással és összesütjük sajttal. Az eredmény? Krumplis tészta :-) ... kicsit másként!
Hozzávalók 4 főre:
Az alaphoz:
1 kg burgonya
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 lapos ek fűszerpaprika
bors, só
olaj
25 dkg canelloni
A mártáshoz:
2 pici cukkini
4 nagy szem paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só
kakukkfű
olivaolaj
5 dkg sajt
A krumpliból a hagymákkal jó rövid lére párolt paprikáskrumplit készítek. A krumplikockák egy része pompásan szétfő, tényleg jó sűrű és finom sós, borsos az alap. Bő vízben kifőzöm a canellonit, majd egyenként megtöltögetem a krumplis alappal. Egy kivajazott sütőtálba sorjázom őket, csak amúgy eklektikusan, ahogy sikeredik. Ha kimarad a végén egy kis krumpli sebaj, pici olajat öntök még alá és hozzáadom a fokhagymát, a karikára vágott cukkinit és a cikkelyekre szelt paradicsomot. Fűszerezem sóval, kakukkfűvel és jó szottyosra főzöm. Nyakonöntöm vele a canellonit, sajtot reszelek a tetejére és sütőben ropogós tetejűre sütöm.
2 megjegyzés:
Hát ez elég bizarr, de azt hiszem én is kipróbálom! Talán a tésztát nem kellene megfőzni előre, megpuhul az a sütőben a levek alatt, nem?
Ezen én is gondolkodtam, csak aztán mivel kicsit lapított és nagyon merev volt szárazon a canelloni nem tudtam volna hogy beleszuszakolni a krumplikockákat.
Megjegyzés küldése