Marmorkuchen nektarinnal



Egy klasszikus német süti, némi gyümölccsel megbolondítva. Igazán finom kávé, tea mellé, de egy gombóc fagyival sem megvetendő. Elkészítése egyszerű, kicsit hosszú ideig sül, de megéri kivárni a végeredményt.

Hozzávalók egy kisebb kuglófformához:
250 g puha vaj
200 g cukor
1 tk vaníliakivonat
1 ek citruslikőr (Fernet pl., de elhagyható)
3 tojás
350 g liszt
100 g keményítő (én kukoricaliszttel helyettesítettem)
1 cs sütőpor
1 csipet só
0.15 l tej
1 ek holland kakaópor
2 szem nektarin

A vajat a cukorral, sóval, vaníliával és a citruslikőrrel habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat egyenként. A sütőport és a kétféle lisztet összekeverem és apránként a masszához adom, majd a tejjel lazítom. A tészta felét kivajazott kuglófformába öntöm, szórok rá apró kockákra vágott nektarint. A maradék tésztához hozzákeverem a kakaóport, majd ezt a sárga tésztára öntöm és egy késsel vagy villával lazán a kuglófformában átforgatom, hogy márványos legyen. A tetejét is megszórom nektarinnal. 170 C-on 1 órán át sütöm. A végén tűpóbával ellenőrzöm, hogy kész-e. Szükség esetén még pár percet kap.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya